Pätkismokkapalat

Jenni - Kodin Kuvalehti on lisännyt 681 reseptiä
Oi, olimme malttamattomia! Anna kuorrutuksen jähmettyä ennen kuin siirtelet tai paloittelet levyä, jos haluat sen säilyvän sileänä.
Resepti Emilia Kolari Kuva Ninna Lindström

Varoitus! Minttu sekä mokkapalat yhdessä vievät kielen. Nämä Pätkispalat ovat takuulla myyjäisten hitti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
36 palaa
30 min + 20 min
Helppo

Pätkismokkapalat

Ainesosat

200
g
voita (pehmeää)
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
4
munaa (M-koko)
1
prk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
1
ps (140 g)
Pätkis-minttusuklaapaloja
6
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
kaakaojauhetta
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
tl
piparminttuaromia (Dr. Oetker)
Kuorrutus
75
g
voita
¾
dl
kuumaa kahvia
6
dl
tomusokeria
3
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
piparminttuaromia
Pinnalle
1
ps (140 g)
Pätkis-minttusuklaapaloja

Vaiheet

  1. Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Paloittele suklaat ja lisää ne taikinaan.
  2. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Lisää taikinaan. Mausta aromilla.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pohja on mehevän kypsä. Jäähdytä.
  4. Sulata voi ja lisää kuuma kahvi. Sekoita joukkoon tomusokeri, kaakaojauhe ja piparminttuaromi. Levitä kuorrute pohjalevylle. Viimeistele pilkotuilla minttusuklaapaloilla.

Vinkki!

Voit hienontaa suklaat taikinaan tai käyttää ne isoina paloina, jolloin ne sulavat sattumiksi.